2009 V 01 Фотоизложба по повод 5-та годишнина на Orthphoto.net в Русе

На празника на св.прор.Иеремия и на международния ден на труда (1 май) в Русенската художествена галерия Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Нефит откри изложба на православни фотографии от сайта оrthphoto.net. Официални гости бяха г-н Николай Хохлов, консул в Генералното консулство на Руската федерация в Русе и г-н Атанас Димитров, координатор на сайта за България.
Изложбата включва 100 от най-добрите и най-популярни снимки от сайта и се очертава като най-логичен начин за показване на стойността, красотата и богатството на православните християнски църкви и традиции от цял свят.
Експозицията е посветена на 5-та годишнина на сайта оrthphoto.net и се реализира със съдействието на Русенска митрополия и Община Русе.
Координатор по Програмата за финансиране на малки художествени проекти на Община Русе бе г-н Млен Бкалов, завеждащ „Културно-просветния отедл” на Русенска митрополия.
Всеки желаещ ще има възможността свободно да разгледа изложбата, която ще бъде изложена в Русенската художествена галерия до 10 май 2009 г. След това изложбата ще посети и другите големи градове на Русенска епархия - Разград и Попово.

Атанас Димитров