2009 VII 10 Изложба на най-добрите фотографии на сайта Orthphoto в Разград

На 20 юли 2009 г. (св. пророк Илия) от 18.00 ч. в Етнографския музей - Разград, кв. "Варош", ул. "Раковски" № 13 ще се открие изложба на православни фотографии Orthphoto 2004 - 2009. Изложбата е посветена на петгодишнината на едноименния сайт, в който са публикувани снимки от живота на Православната църква от цял свят. Понастоящем сайта е утвърден като поле на изява за любители и професионални фотографи и включва над 33 000 творби и над 2 600 потребители от 80 страни - от Корея до Кения, от Англия до Китай.
В момента в сайта има над 1 250 снимки, представящи живота на Българската православна църква (БПЦ), 105 регистрирани потребители от България и около 1 500 посещения всеки месец от страната. Това прави БПЦ популярна сред другите. Има само 4 по-активни страни - Полша, Румъния, Сърбия и Русия. Затова включете се и вие в сайта на адрес - http://orthphoto.net и нека да подкрепим България и БПЦ.
Изложбата се осъществява от Русенска света митрополия, Църковното настоятелство при храм "Св. Николай" - Разград и координатора на Orthphoto за България. Събитието е благословено от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит. Всеки желаещ ще има възможността свободно да разгледа изложбата, която ще бъде изложена в Етнографския музей на Разград.

Атанас Димитров