2009 VII 21 Изложба на най-добрите фотографии на сайта Orthphoto в Разград

На празника на св. прор. Илия (20 юли 2009 г.) в Етнографския музей на Разград Негово Високопреподобие архим. Емилиан, игумен на Басарбовския манастир и епархийски съветник, откри изложба на православни фотографии Orthphoto 2004 - 2009. Гости на събитеито бяха Негово Високоблагоговейство иконом Георги Иванов, архиерейски наместник на Разградска духовна околия, Негово Благоговейство свещеник Димитър Димитров, Ангел Младенов, секретар на Рудсенска света митрополия, Иван Иванов, директор на Разградския етнографски музей и Атанас Димитров, координатор на сайта за България. Изложбата е посветена на петгодишнината на едноименния сайт, в който са публикувани снимки от живота на Православната църква от цял свят.
Църковният хор при храм “Св. Николай” с диригент маестро Красен Иванов изпълни църковни песнопения, с които възрадва гостите на изложбата. След това всички гости се включиха в коктейла по повод експозицията.
Изложбата включва част от най-добрите и най-популярни снимки от сайта и се очертава като най-логичен начин за показване на стойността, красотата и богатството на православните християнски църкви и традиции от цял свят.
Експозицията се реализира със съдействието на Русенска света митрополия, Църковното настоятелство при храм “Св. Николай” – Разград, Етнографски музей – Разград и координаторът на сайта за България.
Всеки желаещ ще има възможността свободно да разгледа изложбата, която ще бъде изложена в Етнографския музей на Разград до 16 август 2009 г.

Атанас Димитров